SINT-TARCISIUSINSTITUUT

Voel je thuis!

  AVONDTONEEL  
     
  (voor alle leerlingen van de derde graad)  
     
  King Lear   
 

KinglearKing Lear is een klassieker die u gezien moet hebben. Bol van gekonkel en verraad, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal.

In regie van artistiek leider Servé Hermans en gespeeld door een sterrencast bestaande uit onder meer Huub Stapel als King Lear, Wilfried de Jong als de nar, Porgy Franssen, Dirk Roofthooft en Sylvia Poorta.

De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters. Beurtelings vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden.

Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten.

Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Glouster en zijn zonen Edmund en Edgar. 


 
 
 

Heilig Hart 

 
 

“Heilig Hart vertelt het grappige en tegelijk pakkende verhaal van twee vrouwen en twee mannen die hun weg zoeken op de kronkelende autostrade van het leven. Daarbij crashen ze meer dan ze willen.” Arne Sierens

Ontwapenend eerlijk en vol kleurrijke panache toveren Robrecht Vanden Thoren en Gilles De Schryver samen met Anemone Valcke en Linde Carrijn één grote serenade en smeekbede naar redding tevoorschijn. Ja, liefde kan sneller verloren gaan dan we willen, maar moet alstublieft absoluut ook terugkeren. Welkom op de roetsjbaan van Heilig Hart.
Na het succesvolle Poepsimpel en Zingerate gaat Arne Sierens, ‘de grootmeester van het alledaagse melodrama’ weer voor adembenemend theater. Herkenbaar, g
rappig en heerlijk meeslepend. Met een opvallende set van Guido Vrolix (de acteurs spelen o
p een rond draaiplateau!), livemuziek van Jean-Yves 
Evrard en kostuums van Ellen Kromhout.
 

 
 

Het bezoek 

 
 
Het failliete stadje Güllen staat een bijzonder evenement te wachten. 45 jaar geleden vertrok Claire Zachanassian er als arm meisje. Nu keert ze als de rijkste vrouw ter wereld terug voor een kort bezoek. De inwoners hopen dat ze met haar fortuin het verarmde stadje zal redden.
Na een toespraak van de burgemeester belooft zij het stadje 1 miljard. Maar eerst moet het onrecht dat haar hier ooit aangedaan is, hersteld worden. In ruil voor het geld eist ze de dood van haar jeugdliefde, de kruidenier. Hoe lang kan een mens in nood weer- staan aan de verleidingen van het geld en aan de druk van de massa?
Dürrenmatt schetst een meedogenloos en grimmig beeld van de samenleving, van het wankele Europa en de onontkoombare gevolgen van het kapitalistische systeem.
 

 
 

Drie Zusters

 
 

Generaal Prozorov wordt met zijn gezin overgeplaatst van Moskou naar een mistroostig provinciestadje om daar bevelhebber te worden van het plaatselijke garnizoen.

Na elf jaar trouwe dienst overlijdt hij en laat zijn inmiddels volwassen zoon en dochters achter in zijn grote landhuis op het platteland. Elk van hen weet ook één ding zeker: pas als we volledig breken met ons huidige

 leven en definitief terugkeren naar Moskou, zal ons leven echt beginnen en zullen we eindelijk geluk kennen.

Zuidpool staat bekend om zijn gedurfde en eigenzinnige ensceneringen van klassiekers uit de theaterliteratuur. Voor dit monumentale werk verzamelt Zuidpool maar liefst elf fantastische acteurs. Geen hoofdrollen, geen bijrollen. Dit wordt hét spelersensemblewerk waar Zuidpool inmiddels een stevig patent op heeft.

 


 
  B.I.G  
 

Van bij je geboorte wordt het je al ingeprent. Jij zal groter worden, groeien. Opgroeien, uitgroeien.

Jij zal beter worden, ontwikkelen. Want stilstaan is vergaan.

Dus je eet al wat je kan. Je verslindt. Voedsel, kennis, wijsheid en ervaring.

En je doet waarvoor je voorbestemd bent. Groeien.

Je barst uit je vel, je barst uit je huis,

je barst uit de wereld. The sky is the limit. “Work It Harder Make It Better Do It Faster Makes Us Stronger” (Daft Punk).

Je groeit maar raak.

Tot de groei jou overneemt.

Vraatzucht.

Eén pop, gemanipuleerd door drie acteurs. De pop groeit maar raak. Tot ze bijna niet meer beheersbaar is. Na het succesvolle en zeer ontroerende ‘NERF’, gaat Ultima Thule opnieuw in zee met Zefiro Torna om een vervolg te breien aan deze vruchtbare samen- werking. Sven Ronsijn gaat net zoals bij NERF verder op een thema uit Ovidius’ Metamorfosen. B.I.G. is een voorstelling over groeien.