SINT-TARCISIUSINSTITUUT

Voel je thuis!

  Bedrijfsbezoeken  
   Coca  Coca1

Bedrijfsbezoek VRT en Coca-Cola 


Voor de leerlingen van 3 en 4 economie en 3 marketing & management doen we om de 2 jaar een excursie voor het vak (bedrijfs)economie. In de voormiddag brengen we een bezoek aan Coca Cola Wilrijk. 
Beeld je in: je volgt les aan een high school! Via een digitale rondreis laat Coca-Cola je de hele wereld achter het merk zien. Starten doe je in het gymnasium. Tijdens een uitdagende Coca-Cola-quiz strijden 2 teams om de eer (en om de meeste punten). Alle ingrediënten van onze drankjes komen in het innovatielabo tot leven. Vervolgens houden we even halt aan de duurzaamheidsmuur en hebben we aandacht voor de verpakkingsproblematiek. Na de geschiedenisfilm in de theaterklas ben je helemaal mee. In de 'talent class' ontdek je welke functie het best bij je talenten past. Tot slot neemt de ervaren gids ons mee voor een blik achter de schermen in de productie- en distributiesite, en een bezoek aan het hoogtechnologisch hoogbouwmagazijn. 
In de namiddag is de VRT aan de beurt. De professionele VRT-gidsen schetsen een duidelijk beeld van de belangrijke rol die radio, tv en online in ons leven spelen. Zij leggen uit hoe onze programma's tot stand komen en nemen u mee achter de schermen van regiekamers, radio- en televisiestudio's. In de demoruimte kan je zelf even weerman of weervrouw worden. De Journaalstudio is toegankelijk wanneer er geen opnames zijn. 

 
   Vrt  Vrt1